Dæktryk vinterdæk? Find det korte svar hvorfor og hvordan!

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Dæktryk vinterdæk?Det ved du enten alt om eller måske intet om, og derfor søger efter råd om vinterdæk?

Dæktrykket på dine vinterdæk skal ikke være det samme som på dine sommerdæk. Det skyldes at dækkets tryk falder med temperaturen og derfor anbefales det, at det bliver pumpet nogle tiendedele bar mere end det producenten har anført.

Det er ekstremt vigtigt, at du får kontrolleret dæktrykket på dine dæk ikke kun for din og andres sikkerhed, men også for at undgå at dine dæk bliver slidt hurtigere op.

 

Det er vigtigt hvorfor?

Lufttryk i dine vinterdæk bør måles mindst en gang om måneden, og det gælder såmænd hele året rundt. Det er derfor vigtigt, at du får tilpasset dit dæktryk til om vinteren, hvor temperaturen oftest falder ned til frysepunktet eller endnu koldere.

Der har været flere undersøgelser, hvor det viser sig at op i mod halvdelen af bilerne, der kører rundt ude på de dansker landeveje, har forkert dæktryk på et eller flere af deres hjul og dette er bestemt ikke optimalt. Slet ikke når det både har betydningen for din sikkerhed, men også på dit brændstofs niveau.

 

Hvordan tjekker du dæktryk på vinterdæk?

Du kan selv tjekke dit dæktryk hjemme hos dig selv, hvis du har en pålidelig dæktrykmåler. Alternativt kan du køre forbi den nærmeste tank, hvor du kan få målt dit dæktryk der. Utroligt nok er det helt gratis.

Du kan læse meget mere om de specifikke tal på FDM lige her, hvor du finder et ganske fint skema.

 

Regel om vinterdæk og dæktryk

Der er sågar blevet indført en ny regel, som trådte i kraft i november 2014, der betød at alle nye fabriksnye personbiler, der bliver solgt i hele Europa med undtagelsen af Sverige, skal være udstyret med det nye automatiske dæktryk overvågningssystem, som er kanon smart. Dog er det ikke nogle decideret krav om, at overvågningssystemet skal eftermonteres i ældre biler.

Det er en smart måde hele tiden at vide, at ens dæktryk er normalt i ens dæk konstant. De overordnet krav til det automatiske overvågningssystem er, at sker der et tryktab på over 20 pct. i et af dine dæk, skal systemet registrere det som en dæktryks fejl inden for maksimum 10 minutter. Sker dette ikke er systemet ikke optimalt og det bør være noget du er opmærksom på, hvis du har købt en ny personbil efter november 2014.

Reply