Gør din bil vinterklar – Tips til hvad og hvorfor det er smart

Gør din bil vinterklar i god tid. Vinteren kommer senere end den plejer, men det er dog rart at bilen er klaret, inden den kolde tid sætter ind. Her gælder det om ikke at trække tiden uden og lige pludselig står der jul i hovedet frem for bil.

Du skal have vinterdæk på, hvis du kører hver dag, men hvornår skal du skifte til disse? Hvordan med kølervæsken, olien, rustbeskyttelse og generelt eftersyn af bil?

Her på Liften får du et par tips til hvad og hvorfor det er smart for dig, at holde bilen ved lige og især inden vinteren sætter ind.

Polering

En af de arbejdsopgaver med bilen som de færreste af os gør, er at polerer lakken til efteråret også, frem for kun i foråret hvor de fleste gør det.

Poler bilen hvor temperaturen viser over 7-8 grader, hvilket måske kræver en garage eller lignede sted.

Små ujævnheder i billakken kan give problemer, og derfor bevarer du din bil bedst, ved ikke kun at polerer den i april-maj, men også inden vinteren sætter ind.

Eftersyn og olie

Motorolie er absolut en god ide at få skiftet før vinteren, helt ligesom et service eftersyn på autoværksted vil være den oplagte ting.

At bilen virker er en selvfølgelig, og de fleste af os bruger et bilværksted jævnligt. Her vil det være smart at ligge dine eftersyn samtidig med dækskifte til vinterdæk, hvor du gør klogt i at få skiftet olien også.

Nyere biler bruger syntetisk olie, som sagtens kan klare vinteren. De ældre biler tager vi ofte lidt lettere på i forhold til serviceeftersyn og olieskift. Bilen holder dog længere, hvis du skifter olie jævnligt til en tyndere form. Du slider nemlig på bilen, når olien ikke bliver skiftet så ofte, hvor den halv dårlige olie gør det tungere at starte din bil.

Få skiftet dæk, olie og eftersyn ved et lokalt værksted som Horsens Autocenter hvis du bor i Horsens området, eller et godt lokalt autoværksted i dit område som du kan vælge at Google dig frem til, eller måske overveje at læse anbefalinger igennem på Trustpilot.

Vinterdæk

Få skiftet til vinterdæk inden sneen falder, for det kan være ganske udfordrende at sætte sig ud i bilen en kold morgen med meget sne – og sommerdæk. Det er ikke en sjov oplevelse at køre på arbejde en kold tirsdag morgen i myldretrafikken, hvor du skøjter rundt.

Skift selv fra sommerdæk til vinterdæk eller få det gjort sammen med serviceeftersyn på dit bilværksted, som vil være smart at få gjort senest i slutningen af oktober, for frosten kommer jævnligt gennem november måned.

Husk at tjekke mønsterdybden på dine vinterdæk inden værksted, for pigfri vinterdæk skal have en dækdybde på minimum 3 mm. og rent sikkerhedsmæssigt burde du satse på minimum 4 mm. dækdybde.

Batteriet

Dit batteri er et andet vigtigt punkt at få efterset inden vinter. Du kan opleve at komme ud en kold morgen, og så virker batteriet ikke, selvom det har virket upåklageligt gennem de varme måneder inden vinteren.

Batteriet kan blive slidt, og du kan opleve især med småture, at bilen ikke når at blive opladet. Her kan du tage dig dine forholdsregler med en lille batterioplader, helt ligesom du burde teste om spændingen i dit batteri er fin.

Rustbehandling

Hvis din bil ikke har fået rustbehaling/pava, så er det en god ide at få gjort inden vinterens komme. Vejsalt, snavs og vand kan gøre stor skade på dørpaneler, hjulkasser og karrosseri. Her kan det være en fordel at bruge 3500 kr. så bilen er forberedt på den våde og kolde vinter.

Vindueviskere

Hvis der kommer meget vand gennem vinteren, hvilket der ret ofte gør, så bliver gummiet på vindueviskerne logisk nok slidt mere. Her kan det være en fordel at køre til T-Hansen eller lignede, og købe et par gode vindueviskere. Det er ofte en opgave de fleste af os udskyder, selvom det ikke tager ret tid at købe og sætte på.

Silikonespray & Låseolie

Det kan være smart at smøre dørlisterne med silikonespray helt ligesom låseolie måske er nødvendigt i billåsen. Det er en smart ting at få gjort, og det skal gøres inden minusgraderne kommer.

Køler- & sprinklervæske

Hvis du ikke har fået skiftet sprinkler og kølervæske ved bilværksted, så sørg for at få disse tjekket og fyldt op inden vinteren. Her skal du selvfølgelig bruge sprinklervæske der kan klare frostgrader. Kølervæsken skal være den rigtige, som du burde kunne finde information om i din instruktionshæfte, ellers kan Google give din svaret ved at søge på bilmodel + rigtig + kølervæske.

Reply