Hvad er helårsdæk? Find svaret her

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

I Danmark er vejret jo lidt ustabil og det med at vinter er lig med sne og sommeren er vi dækket af tørre varme veje, det er lige som om at det ikke helt er rigtigt, og netop derfor kom den nyere slags dæk kaldet helårsdæk også på markedet. Læs lidt om disse dæk for de kunne være relevante for dig, og derfor være et af de gode råd om dæk, som du kan læse meget mere om her på siden.

 

Hvad er helårsdæk og kan de bruges?

Et helårsdæk er som ordet siger, et dæk som du kan anvende hele året rundt, og hvis du ikke kører synderligt meget, så er de forskellige test af disse helårsdæk faktisk ret gode som dit valg af dæk, hvis du vil slippe for at skifte dæk to gange om året, da det jo både kan være besværligt og bekosteligt.

Når det er sagt, så skal det selvfølgelig også siges, at helårsdæk aldrig bliver lige så gode som f.eks. vinterdæk til vinteren helt de heller ikke bliver lige så gode som sommerdæk til sommeren, men Auto Bild magasinet lavede en stortest af helårsdæk, som gav ret gode egenskaber for de allround dæk til hele året.

 

Hvornår og hvornår ikke skal man bruge helårsdæk?

Det er jo logisk at egenskaberne ikke bliver det samme som dæk der er beregnet til årstiden, for vis du kører 20-30000 km. Hvert år, så vil du komme ud for at køre i massivt sne, hvilket jo rent faktisk sker i vores land, hvilket dog efterhånden ikke er så ofte, men de varmere og varmere klimaforhold, men det sker dog.

Helårsdæk ikke er super gode til det sneklædte eller isglatte Danmark, hvilket dog ikke er ret ofte, for som regel er vejene mere våde eller frosne om vinteren, og her er helårsdæk et rigtig godt alternativ, og klart bedre alternativ fremfor sommerdæk. Faktisk er helårsdæk meget bedre til at modstå aquaplanning fremfor vinterdæk, som kan være lidt svære at håndterer i ekstremt vådt med varmt føre.

Om vinteren med en fart på 40 km/t. På sommerdæk, så er bremselængden 60 meter, hvor vinterdæk kan klare det på 23 meter imens et par helårsdæk står stille i løbet af 25 meter. Om sommeren bremser helårsdæk ned med kun et par meter mere end sommerdæk, så også om sommeren er helårsdæk et godt valg.

Hvis dit alternativt er at køre på sommerdæk hele året rundt, så er helårsdæk helt klart den investering du skal gøre, for sommerdæk om vinteren er en skidt ting, da bremselængde bliver kraftig forøget, og alle der har prøvet at køre på sommerdæk på sne eller isglatte veje, ved hvor stor chance der er for at skride ud, hvilket er ret ubehageligt.

Helårsdæk giver dig en bedre sikkerhed og tryghed, dog skal du selvfølgelig købe dem der scorer gode points i test som f.eks ved Auto Bild, fremfor at spare lidt penge og købe billige og måske dårlige kinesiske mærker.

 

Hvad er forskellen imellem helårsdækket og vinterdæk mere specifikt?

Hvis du gerne vil have en dybere og mere udførlig forklaring på forskellen imellem helårsdækket og et vinterdæk, så send denne ret korte med samtidig informative emne om lige det specifikke emne.

 


 

Reply