Tips

Indbrud i bilen? Tips til hvad du skal gøre hvis du har haft indbrud

Indbrud i bilen sker ret ofte i Danmark, hvor julemåneden ofte er højsæsonen for tyveri af biler. Om grunden til dette skyldes de mange indkøb som der sker i december, er ingen garanti men dog er bilerne ofte fyldt med gaver og andet i december.

De gode tips til at undgå indbrud kan være mange som du kan finde mere om her, og selvfølgelig skal værdifulde ting som gps, julegaver, håndtasker, computer og andet, ikke være fuld synlig udefra, men ved du egentlig hvordan og hvad du skal gøre, hvis du har haft et indbrud i din bil.

Her på Liften giver vi dig et par tips til hvad du skal gøre, hvis du har haft indbrud.

Anmeld indbrud ved politiet

Et indbrud i din bil er ikke ensbetydende med at politiet rykker ud med blå blink, for vi lever trods alt i en tid, hvor statistikken godt nok siger at kriminaliteten er faldende, men dog er politiets ressourcer ikke til rådighed ved indbrud efterhånden. Du skal dog anmelde forbrydelsen til politiet alligevel.

På Politiet.dk lige her, kan du under selvbetjening anmelde indbruddet i din bil på den særlige blanket. Du kan også anmelde via brev, e-mail eller fremmøde ved din lokale politistation i regionen.

Politiet skal bruge dit cprnr, navn, adresse, tlfnr og policenummer. Derudover, skal de aktuelle data om tidpunkt, gerningsted, bil, skader og stjålne genstande også oplyses.

Er din bil stålent i udlandet, så skal du som det første kontakte SOS International, hvis du har en rejseforsikring. SOS international giver dig døgnåben central, som hjælper både med hensyn til tyveri eller eventuel skade.

Hvis tyveri af pung og kort

Hvis du f.eks. har fået stjålent en taske med din pung som indeholder diverse betalingkort, så skal du selvfølgelig få disse spærret med det samme. Der kan hurtigt blive hævet en hel del penge på dine kort, og disse får man som regel tilbage, men det kan dog godt tage et stykke tid.

Dit telekort er også en god ting at få spærret med det samme, hvis du har fået stjålent din mobiltelefon som eventuelt lå i tasken eller andet sted i bilen. Det kan være ret besværligt at få dækket eventuelle langdistanceopkald som telefon måske bliver brugt til.

Kontakt dit forsikringsselskab

Efter du har anmeldt tyveriet ved Politiet, skal du anmelde det ved dit forsikringsselskab også. Her skal du bruge kvitteringen fra anmeldelsen hos politiet som ”bevis”.

Læs også: Er du ordentlig dækket hvis uheldet er ude

Alt afhængig af hvad der er stjålent og hvordan, så gælder din indboforsikring til at gælde for gps, computer, taske der er stjålent fra bilen, og som er betegnet som løse ting. De faste ting gælder indbygget gps, radio, fælge, hærværk, skader og lignede, hvor det er din bilforsikring der dækker.

Hvornår dækker forsikringen ikke?

Der er situationer, hvor din forsikring ikke vil dække for stjålne ting. Ting som en taske der ligger synligt fremme i bilen, vil ikke blive dækket. Ting skal være i et aflåst handskerum eller bagagerum, som du kan læse i dine forsikringsbetingelser.

Værdigenstande som penge og smykker der ligger i din bil vil som udgangspunkt ikke være dækket af din forsikring.

Hvis bilen ikke er låst eller der ikke er tegn på indbrud. Det kan dog være svært at vurderer, hvis hverken politiet eller vurderingsmand ser på bilen.

I eventuelle sager hvor forsikring ikke vil dække for hærværk, skader eller indbrud, kan du gøre krav på erstatning ved fogedretten, men det kan dog være en bekostelige affære.