Lufttryk i dæk? Du SKAL vide det her

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Ved du noget om lufttryk i dæk? Hvis ikke, så burde du lige bruge et minut på at læse om, hvorfor luftrykket faktisk er vigtigt selvom gode råd om dæk, jo kan være lidt kedeligt.

Slitagen på dine dæk øges gevaldigt hvis lufttrykket er for lavt, og faktisk kan dine dæks levetid blive reduceret med 25 %, hvis dit lufttryk kun er på 80 % af, hvad det burde være.

Hvis du derimod kun har et lufttryk i dine dæk på 70 %, så er levetiden på dine dæk halveret.

Dette er i sig selv en ret god grund til at både at vide denne information men også få gjort noget ved det, for dæk koster penge og brændstof forbruget bliver forøget ved lavt dæktryk – Hvorfor bruge unødvendige penge på dem.

Udover den økonomiske side af sagen, så er det også godt for sikkerheden at have det anbefalet lufttryk i dine dæk da et for lavt luftryk betyder at dækkets laterale stabilitet bliver dårligere.

 

Hvornår Skal Du Fylde Luft i Dine Dæk?

Det anbefalede råd er at du skal fylde luft i dine dæk hver gang du tanker op, da du rent faktisk mister luft lige så stille hver eneste dag. Problemet er at vi alle kører forskelligt, og hvis du kører meget og tanker hver dag, så vil jeg vove at påstå du ikke tjekker dine dæk hver dag, hvilket er meget normalt.

Derfor gør det til en vane at tjekke hver tirsdag og fredag eftermiddag når du holder på tanken alligevel, fordi det tager ca. 2 minutter i alt og så er det gjort både for din og andres sikkerhed.

Hvis du selv skifter dæk på din bil, f.eks. fra sommerdæk til vinterdæk så husk for guds skyld at køre op og få den rigtige mængde luft i, da dæk der har ligget med garanti ikke har det korrekte lufttryk.

 

Hvordan Finder Du det Korrekte Lufttryk?

Man måler lufttryk i bar(det mest normale) og dette kan du finde i bilens manuel, eller i siden af døren ved fører og nogle gange ved benzin dækslet. Derudover har mange tankstationer et skilt hængende med tryk på de mest gængse bil mærker og modeller.

Du kan finde gængse bilmodeller og luftryk på denne side:

Korrekt dæktryk sparer brændstof – Dæktryg – Vidste du, at du kan spare brændstof – og dermed penge – med et rigtigt lufttryk i bildækkene? Se her, hvilket dæktryk du skal have på netop din bil.

-INFO – Alle nye biler som indregistreres fra 1. november 2014 skal have dæktrykovervågning – Tjek denne pdf fra dækbranchens fællesråd ud om emnet.


Reply