Michelin dæk til tung transport / maskintransport?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Dæk kommer i alle typer, størrelser, former og priser. Her kender de fleste af os til dæk og priser på almindelig dæk til bilen. Men der skal selvfølgelig også bruges dæk og hjul til alle typer af køretøjer og redskaber.

Maskintransport er et omfattende emne. Hvor du med specialiseret transportfirmaer som Andy Pengeskabstransport i Hvidovre, Gentofte, & Lyngby kan løfte den besværlige opgave som f.eks. pengeskabstransport fra en del af landet til et andet. At løfte et pengeskab ud, transporterer det og få det ind på 1 sal et andet sted, kræver det rette udstyr, redskaber og selvfølgelig transportmiddel. Det kan også være transport af mindre eller meget større ting der skal flyttes, hvor fælles for de fleste transportmidler er, at de kræver gode dæk eller hjul.

Contineltal, Bridgestone eller Michelin dæk til tung transport / maskintransport kan være det rette valg. De rigtige dæk kan spare dig penge i form af en brændstofeffektiv kørsel med lav rullemodstand. Dækfunktioner er forskellige for alle behov, hvor du skal selvfølgelig skal vælge ud fra behovet og så kvaliteten.

Dæk lastbiler

Dæk til lastbiler kommer med et højere tryk. Og kan derfor hvis i dårlig kvalitet, eksplorer noget nemme end dæk til bilen. Til lastbilen helt ligesom bilen, finder du dæk i mange forskellige størrelser, hvor mønsterdybden på lastbiler i følge loven skal være mindst 1 mm. (bil er kravet mindst 1,6 mm.)

Der findes efterhånden mange dæk producenter, hvor EU direktivet fra 2012 foreskriver rigtig mærkning fra producenten. Her skal der opfyldes mærkning af vådgreb, ekstern køretøj og brændstoføkonomi.

Vådgreb der angiver bremselængden på vådt underlag, benævnes i klasserne A-G. Hvilket er vigtigt i forhold til den tungere transport.

Tung transport dæk til forholdende

Tung transport udsætter en lastbils dæk for store påvirkninger i form af store/mange mængder læsset tons. Her gælder det om at have den gode kvalitet der ikke bare kan holde til presset, men også klare de mange kilometer der skal køres på varm som kold asfalt.

Dæk skal være stabile og ikke mindst sikre. Her er lastbilsdæk udsat for meget større tryk end det almindelig bildæk. Helt ligesom underlagt både kan skifte fra varm til koldt, som fra asfalt til måske grus.

Her gælder det om at finde den rigtige kvalitet, hvor Michelin er blandt producenterne indenfor dæk der  garanterer netop kvalitet.

Michelin nye generation af dæk til tippelad

Michelin lancerede deres nye serie af dæk til blandt andet lastbiler med tippelad sidste år. Serien til lastbiler med tippeland med lasteevne på 40 – 80 tons hedder:

  • Michelin Xtra Load Grip
  • Michelin Xtra Load Protect

Med den nye serie dæk kan du forøge lasteevnen og får en længere levetid. Her er dækkene skabt til to forskellige forhold som er:

  • Xtra Load Grip: Dæk der er til beregnet til de mudrede, løse og bløde underlag som ofte kan være stenbrud, byggepladser eller stærke stigninger, hvor det gode greb og trækkraft er første prioritet.
  • Xtra Load Protect: Beregnet til de hårde og slidende transportveje på byggepladser, miner, stenbrud og lignede steder.

Serien har fået en trestjernet klassificering der giver en 8 procent større lasteevne på op til 9 tons pr. køretøj. Over en hel dag på en byggepladser i forhold til kørsler, kan det give en ganske forøget produktivitet.

Forbedret Michelin X Multi dæk

Samtidig er der kommet den næste generation af Michelin X Multi dæk til kortere og mellemlangt kørselsbehov. Et holdbart dæk der kan give op til 15-20 % længere levetid end forgængeren og optimal vejgreb til alle vejrforhold.

Dækserien kommer med nye teknologier der både styrker holdbarhed i form af lettere og stærkere stålkabler, wire og den sammensatte materiale.

Reply