Er du ordenligt dækket hvis uheldet er ude?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

I Danmark sker der desværre biluheld hver eneste dag. Og skulle (bil)uheldet være ude, så er det rart at have en god forsikring i baghånden. I det nedenstående finder du tips til, hvad du skal holde øje med, når du skal vælge den helt rigtige bilforsikring, der passer til dine behov.

 

Hvad bør du overveje som ny bilejer?

Det er en stor beslutning, når du skal købe ny bil. Det er en lige så stor beslutning, når man skal vælge forsikring dertil. Det er lovpligtigt for bilejere i Danmark at have en bilforsikring. Først og fremmest er det vigtigt med en ansvarsforsikring, som dækker, hvis din bil på den ene eller anden vis er skyld i skader på andre mennesker eller deres ejendele.

 

Prisen på bilforsikringer varierer

Der er flere facetter, der spiller ind i din bilforsikrings pris: Hvilken type bil er der tale om, og hvilken slags nummerplade er der på? Din alder har også noget at sige. Det samme har antal skadesfri år og bilens nypris. Hvis du eksempelvis følger det ovenstående link, kan du få beregnet din forsikringspris. Vær dog opmærksom på, at denne pris er vejledende. Når forsikringsselskabet har alle dine oplysninger, kan du få oplyst den korrekte pris.

Læs også: Overvejelser du skal gøre om bilen i 2016

 

Vær især opmærksom på, hvilke forhold forsikringen IKKE dækker

Hvilken bilforsikring skal man vælge? Det er som regel en jungle, når man skal finde forsikringen, der passer til ens behov. Vær derfor opmærksom på forhold, der ikke nødvendigvis indgår i forsikringen. Du kan ikke gå ud fra, at en bilforsikring dækker alle tænkelige omstændigheder. Det er derfor værd at overveje, om særlige forhold skal vælges til din bilforsikring. Et klassisk eksempel kunne være, hvis du som fører kommer ud for et uheld alene i bilen. Her dækker din forsikring nemlig ikke, medmindre du føjer det til din forsikring som et tilvalg.

 

Hvor kan man spare penge?

Det er værd at undersøge, om du kan få rabat, hvis du samler dine forsikringer et og samme sted. Her kan der nemlig være store summer at spare. Når det drejer sig om den slags penge, kan det altså godt betale sig at finde ud af, om en samlet forsikringspakke tjener sig ind i det lange løb.

Reply