Pava rustbeskyttelse – Hvad er og hvorfor noget for dig? (Guide)

Vores danske vejr er ikke ideel til biler, hvor især vinteren kan være nedslidende. Derfor har vi rustbeskyttelse til biler, og du undrer dig måske om Pava rustbeskyttelse kan betale sig for dig?

Det korte svar er et ja – Det kan godt betale sig at investerer i rustbeskyttelse til din bil. Vores klima her i Danmark er utrolig omskiftelig og giver en høj luftfugtighed. Det er med til at tærre på bilens karosseri, hulrum, undervogn med mere(med mindre du køber en bil i aluminium).

Det koster omkring 3-4000 kr. at få Pava rustbehandling, som du hurtigt og nemt kan få gjort ved Holbæk PAVA Center i Holbæk, Jyderup og Tølløse hvis du bor i dette område. Alternativt skal du selvfølgelig bruge en Pava forhandler i det sted af landet, hvor du bor.

Hvornår du skal bruge rustbeskyttelse?

Jo tidligere du gør det, jo bedre. Pava rustbeskyttelse er den bedste investering når din bil ikke er angrebet af dannet fugt, som giver den begyndende rust. Derfor er det altid en god ide, enten at få en undervognsbehandling og rustbeskyttelse med i handlen når du køber en ny bil (og brugt), eller få det gjort selv ved et lokalt Pava center.

Hvad er Pava rustbehandling?

Rustbehandling kommer i forskellige former, hvor Dinitrol og Pava er det mest brugte. Her er en komplet behandling af bilens hulrum, hjulkasser, døre og undervogn den mest effektive form.

Pava rustbeskyttelse bliver sprøjtet på i flydende form og lægger sig som en beskyttende ”hinde” på din bils dele som undervogn, hulrum med mere, hvor der oftes dannes fugt der giver rusten.

Beskyt din bil fra start af, som den gode investering for bilens levetid, hvor du efter en årrække bør give den ny Pava behandling.

 

Hvordan foregår en rustbehandling?

Processen foregår ved, at værkstedet/centret først kontroller bilens tilstand. Klargøring som nok er det vigtigste for rustbehandlingens egenskab, gøres ved afmontering af hjul, bundplader, inderskærme, gummipropper, rensning og afdækning. Pava skal kunne nå ud i alle hulrum i bilen hvilket kan kræve, at der bores huller.

Rustbeskyttelsen bliver sprøjtet ind i alle hulrum om døre, paneler, vanger m.m. Undervognen får det slidstærke rustbeskyttelseprodukt og til sidst, bliver bilen vasket og tørret.

Behandlings typer?

Pava tilbyder dig tre forskellige behandlingstyper:

  • Komplet behandling: Den bedste behandling som ”klarer” hele bilen, og den du bør bruge ved nye biler eller næsten nye biler.
  • Vedligeholdelses behandling: En rustbeskyttelsesbehandling som opfølgning til biler der allerede har fået regelmæssig beskyttelse.
  • Special behandling: En behandling til 3 – 5 år gamle biler der ikke har fået behandling før.

Din bil vil lugte en rum tid efter behandlingen, som kan være adskillige uger. Du kan også opleve at bilen ”sveder” om sommeren hvor rustbeskyttelsen bliver lidt opløst af varmen.

Hvorfor Pava rustbeskyttelse?

Hvorfor du skal bruge rustbeskyttelse? For at forlænge levetiden af din bil og i den sammenhæng, spare penge på den lange bane.

Bilens værdi vil selvfølgelig også blive bevaret bedre, hvis bilen ikke er angrebet af rust. Hvis du køber en ny bil, så skal den nok også udskiftes indenfor en årrække, som økonomisk, ofte er det smarte træk i forhold til brugvognsgarantien.

Biler kommer med fabriksgaranti men rustbehandlingen følger ikke med. Her kan Pava tilbyde en garanti mod gennemtæring af rust, som gør at fabriksgaranti også er intakt.

Husk at beholde dine kvitteringer for behandlinger, som kan være et redskab til at bevare salgsværdien hvis du engang skal skille dig af med bilen.