Plej din bil – det betaler sig

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Det er de færreste, der husker at pleje deres biler løbende, men dette er faktisk en rigtig god idé af flere årsager.

Hvis du husker at passe og pleje din bil rigtig godt – og her snakker vi ikke kun én gang hvert fjerde år, men at man får det gjort løbende – kan du selvfølgelig få langt flere penge for den, hvis du overvejer at sælge den på et senere tidspunkt. Men der er også andre fordele ved at pleje sin bil løbende.

For det første er bilen mere økonomisk i sin levetid, da den rette bilpleje og pasning resulterer i, at der højst sandsynligt ikke vil forekomme noget uventet med den, som kræver en større reparation, der kan koste mange penge. For det andet, og dette giver sig selv, vil den også bare være langt pænere at se på og give dig en større køreglæde, og endeligt vil din bil være meget sikrere at køre i, i og med at du jævnligt holder øje med den og sørger for, at alting er, som det skal være. Det kan altså virkelig betale sig at ligge noget tid og nogle kræfter i at pleje sin bil løbende.

Det er slet ikke så besværligt

Men hvordan skal denne bilpleje så reelt set foregå? Man kan jo eksempelvis sørge for at overholde de forskellige eftersyn, og såfremt man gør det, er der en masse penge at spare. Disse eftersyn tager som regel ikke ret lang tid, og de bliver naturligvis foretaget af professionelle fagfolk, der ved, hvad de taler om. Hvis du sørger for at overholde disse eftersyn, slipper du for en masse trælse episoder med din bil, mens du er ude at køre.

Det er ydermere en rigtig god idé at få vasket sin bil et par gange i løbet af året og få den smurt ind i voks, da det beskytter lakken på bilen, hvorved den ikke ruster så let. Man kan vælge selv at vaske sin bil, men man kan også betale for at få det gjort ved en tankstation, hvis man ikke har tiden til det.

Endnu en ting på listen, når det handler om vedligeholdelse af sin bil, er, at det er en god idé at kontrollere oliestanden en gang imellem og huske at fylde op med lige præcis den olie, som producenten anbefaler. Viskerbladene skal også skiftes ud en gang om året, og så bør man også tjekke dæktrykket og slidbanen på alle bilens dæk. Dette er ganske essentielt for vejgrebet, men også for hvor lang tid dækkene kan holde. Loven siger, at der skal være mindst 1,6 mm. slidbane på dæk, så sørg for at dine dæk overholder disse krav.

God investering

Hvis du overholder disse råd, vil din bil blive meget sikrere at køre rundt i, samtidig med at den vil se bedre ud. Den kan endvidere holde længere, og endeligt vil den være mere værd ift. et fremtidigt videresalg. Det er altså en rigtig god investering, hvis du husker at passe og pleje din bil løbende.

Bilpleje er måden du er god ved din køretøjer eller køretøj, og noget der er den gode investering på den lange bane.

 

Reply