Skift til sommerdæk når vinteren så småt er væk

Vinteren kan være lang, men når vi rammer februar/marts, så begynder varmen og foråret forhåbentlig at slå igennem. Det betyder også, at bilen skal klargøres til det varmere halvår.

Når vinteren er forbi, bør du begynde at pudse dine alufælge, og overveje at skifte til sommerdæk så de kan komme på din bil. Typisk vil du skifte til sommerdæk, når vinteren er ovre. Det store spørgsmål er så, hvornår er vinteren over?

Et god tommelfingerregel er, at når vi går over til sommertid igen i slutningen af marts måned, kan du godt få skiftet dine vinterdæk ud med dine sommerdæk.

Her skal du bruge de gode råd ved skift af dæk. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør, er det en god ide at henvende sig til et bilværksted som DK Automobiler der er Opel og Suzuki Autoforhandler i Horsens, Vejle og Kolding. I andre steder af landet, skal du selvfølgelig bruge dit lokale værksted.

Skift fra vinter til sommerdæk

Du skal dog aldrig sige aldrig, da vi før har oplevet sen sne også helt hen i marts måned, men overstående forslag om tidspunkt for skift fra vinter- til sommerdæk, er kun en tommelfingerregel.

Der skal naturligvis tages forbehold for ændringer, så hvis det sner i slutningen af marts og det er tæt på frostgrader, kan det ikke anbefales at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk – Heller ikke fordi vi har skiftet til sommertid. Vejret er noget som du skal vurdere og afgøre samt tage forbehold for.

Selv om du måske ikke synes, at det er nødvendigt at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, er det en rigtig god idé at få det gjort. Dine vinterdæk bliver nemlig slidte. Vinterdæk er lavet af en blødere gummiblanding og samtidig med at temperaturen stiger i løbet af foråret og sommeren, vil det slide ekstra meget på de opvarmet veje. På samme vis performer sommerdæk meget bedre end vinterdæk i forårsvejret og sommervejret på alle egenskaber.

Skift selv eller betal dig fra det?

Prisen på at få skiftet fire sommerdæk vil typisk være på et sted mellem 300-800 kroner afhængig af hvor i Danmark du bor. Du kan dog også spare dine penge ved at gøre det helt gratis. Du kan gøre det selv, hvis du har dine sommerdæk liggende hos dig selv.

Er du kvinde og ikke har noget forstand på biler eller skift til sommerdæk på din bil, vil det nemmeste nok være, at få hjælp fra dit lokale autoværksted og betale dig fra det. Det skal helst gøres ordentligt og får du det gjort på et værksted, er du sikker på at du har med erfarne folk, der har gjort det rigtig mange gange før, og ved hvad de laver.

Hvis dine dæk er slidte og du skal have nye, så undgå dårlige sommerdæk der er dumpet i test, ved at finde de helt rigtige online.

Læs vores indlæg om hvordan du skifter dæk selv, som faktisk ikke er svært, men dog tidskrævende.

Har du husket at skifte til sommerdæk er bedre at overveje når foråret er på vej, end når du står i juni måneds sommervarme for så er der ikke lang tid til, før du rent faktisk skal skifte fra sommer- til vinterdæk.